Konsert 27 mars

Efter en lång tid av pandemirestriktioner och väntan håller Karlstads Musikkår årets första konsert, denna gång med filmtema!

Årsmöte 2021

Kallelse till årsmöte 2021 – Karlstads Musikkår 

Härmed kallas du till årsmöte med Karlstads musikkår torsdagen den 25 mars kl. 19.30 digitalt via konferensprogrammet Teams. 

Du kommer att få in inbjudan till årsmötet via en länk. 

För att slippa teknikstrul under årsmötet kommer Roger skicka ut info och en länk till ett testmöte den 18 mars. Mer info om detta kommer på mail från Roger. 

Eventuella motioner skickas till Magnus på mail  
ordforande@karlstadsmusikkar.se senast den 12 mars. 

Det är också bra att du direkt efter du läst denna information betalar medlemsavgiften för 2021 så du inte glömmer det, då är du också röstberättigat på årsmötet. 
Medlemsavgiften för enskild medlem är 300 kr och för familj 500 kr. 
Medlemsavgiften betalas in på bankgiro 555-1098. 
Sista datum att betala medlemsavgiften för 2021 är den 25 mars
Glöm inte att skriva vem/vilka avgiften avser.  

Är du intresserad av att engagera dig i musikkåren!  
Är svaret Ja eller om du har du frågor eller vill veta mer så hör av dig till valberedningen, Lars-Olof Carlsson, Lisa Palm eller Julia Bergman. 

För styrelsen,
Magnus Trapp, ordförande

Årsmöte

Kallelse

Årsmöte 2020 – Karlstads Musikkår
Härmed kallas du till årsmöte med Karlstads musikkår torsdagen den 5
mars kl. 19.00 i orkestersalen på Kulturskolan.
För mer info: se separat kallelse sänd via e-post.

Kulturnatten 2019

På fredag den 20/9 gör vi som en del av Kulturnatten i Karlstad en konsert i Domkyrkan. Tillsammans med oss spelar Kulturskolans blåsorkestrar Carlstads Stadsorkester och Blues Masters. Vi smygstartar med en marsch mellan Soltorget och Museiparken klockan 17.00. Konserten startar 19.00 och entrén är gratis. Varmt välkomna!

Det är dags för konsert!

Välkomna!

Musikkårernas dag

Lördagen den 22/9 möttes 12 musikkårer från Värmland och andra delar av landet i Karlstad för att spela tillsammans. Samtliga kårer spelade runt om i stan och sedan i en stafettkonsert i Tingvallakyrkan. Avslutade gjorde Karlstads musikkår med en konsert tillsammans med Simon Halvarsson på marimba. Du kan läsa mer om Musikkårens dag på NWT(www.nwt.se/karlstad/2018/09/22/pampigt-nar-musikkarerna-mottes)
och VF(www.vf.se/uncategorized/musikkarer-gar-samman/).

Kil hela veckan

Välkomna till Kil söndagen den 19/8 då musikkåren tillsammans med Andreas Jonsson spelar i Kil Arena.Konserten är en del av Kil hela veckan som du kan läsa mer om här.

10-årsjubileum på IKEA Karlstad

Den 25-27 augusti firade IKEA Karlstad 10 år och musikkåren var på plats alla tre dagar. Konsert utanför huvudentrén med inledande marsch över parkeringen genomfördes totalt åtta gånger under helgen. Nu är det slut på marschsäsongen för i år, men vi fortsätter öva hela hösten.

Kåren på IKEA 2017

 

Solist spelade så vi tappade hakan

Med sitt eufonium lyckades nog Anders Alhbin chocka såväl musiker som publik.

Det var under konserten i lördags som Anders gästade Karlstads musikkår och Carlstads Stadsorkester. Men redan under repetitionerna på fredagen slog han orkestern med häpnad.

– Efter vi hade övat tillsammans så började jag skratta, och sen bröt alla ihop. Han spelade helt overkligt. Det är ju omöjligt, säger en av förstaklarinettisterna med nära till skratt.

Under konserten framförde Anders flera nummer under orkestrarnas ackompanjemang. Bland annat Carnival of Venice och Brillante, versioner på Min hatt den har tre kanter och Rule Britannia.

Innan konserten höll Anders också i en workshop för alla musikanter och i bästa sommarprat-stil berättade han om vikten av att göra det rolig att öva, om adrenalinkicken han ständigt är på jakt efter och om den alltid närvarande spelglädjen. Berättelsen illustrerades med levande musikaliska exempel från barndomen och framåt.

Nationaldagsceremoni på Kasernhöjden

March160606 

Karlstads Musikkår inledde nationaldagsfirandet vid sedvanlig ceremoni på Kasernhöjden i Karlstad.

Stavförare160606

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stavförare Fredrik Toftgård.

Slagverkssektionen

 

 

 

 

 

 

 

 

Slagverksektionen med musikkårens emblem.

Vid minnesstenen160606

En högtidstund hölls vid regementets minnessten tillsammans med Värmlandsbataljonen. Senare fortsatte festligheterna med parad genom Karlstad.

 

Taggar: , , , , ,
Top