På söndagen den 28 maj gör vi konsert i Tingvallakyrkan. Denna gång gör norske Bjørn Breistein oss sällskap med taktpinnen i hand. Bjørn är en dirigent och musiker som musikkåren lärt känna i hans roll som adjunkt vid Musikhögskolan Ingesund, men han har även ett långt förflutet i norskt civil- och militärmusikliv och arbetar där med ledande musikkårer.

Under konserten kommer vi att utforska några klassiska kompositörer som skrivit välkända verk för blåsorkester. Ni kommer att få höra bland annat Ralph Vaughan Williams English Folk Song Suite och Sea Songs samt Ottorino Respighis Huntingtower Ballad for Band.

Varmt välkomna klockan 18.00 att komma och lyssna på hur Karlstads Musikkår låter när dirigenten slår takten på svorska! 😉

Entré: 120kr – ordinarie, 80kr – skolungdom/studerande, fri entré för barn under 12 år.

Välkommen till Sundstaaulan lördagen den 25 mars, då vi genomför en konsert tillsammans med Kulturskolans orkestrar.
Kl 15.30 drar programmet igång. FRI ENTRÉ!

Det var många år sedan sist, men äntligen ska musikkåren bjuda till julkonsert igen! Söndagen innan första advent, den 20 november klockan 18.00 i Tingvallakyrkan är ni varmt välkomna att spraka igång årets julstämning tillsammans med oss och flera välkända, och kanske några mindre välkända julmelodier. Temat till filmen Polarexpressen kanske blir en nyfunnen pärla för somliga, medan musiken från TVs julafton garanterat inte gått något öra förbi. Förutom de mer moderna julmelodierna bjuds också på några riktiga klassiker. Musikkårens egen klarinett- och fagottkvintett kommer bland annat att spela Sinfonia, ouvertyren till Händels adventsförknippade oratorium Messiah.

För att förboka biljetter, skicka ett mail till biljetter@karlstadsmusikkar.se där du uppger hur många du önskar boka. Biljetter kostar 120 kr/st för vuxen, 80 kr för studerande och skolungdomar, barn under 12 år går in gratis.
För att underlätta i entrén, swisha gärna summan i förväg till 123 644 7981 (Karlstads Musikkår). Insläpp i kyrkan sker från klockan 17.30.

Vi ser fram emot att fira in årets adventstider tillsammans med er, varmt välkomna!

Äntligen är det dags igen för Karlstads Musikkår att göra en konsert tillsammans med skönsångaren Andreas Jonsson! Denna gång i Stora Kils kyrka, söndagen den 23 oktober klockan 18.00. Det kommer att bjudas på musik från bland andra Simon & Garfunkel, Sven Ingvars och David Bowie. Vi utlovar en underhållande kväll!

För att förboka biljetter skickar du ett mail med önskat antal till biljetter@karlstadsmusikkar.se. Priset för vuxen är 150kr, studerande betalar 80kr och barn under 7 år går in gratis.

Länk till Facebook-evenemanget

Kallelse till årsmöte 2021 – Karlstads Musikkår 

Härmed kallas du till årsmöte med Karlstads musikkår torsdagen den 25 mars kl. 19.30 digitalt via konferensprogrammet Teams. 

Du kommer att få in inbjudan till årsmötet via en länk. 

För att slippa teknikstrul under årsmötet kommer Roger skicka ut info och en länk till ett testmöte den 18 mars. Mer info om detta kommer på mail från Roger. 

Eventuella motioner skickas till Magnus på mail  
ordforande@karlstadsmusikkar.se senast den 12 mars. 

Det är också bra att du direkt efter du läst denna information betalar medlemsavgiften för 2021 så du inte glömmer det, då är du också röstberättigat på årsmötet. 
Medlemsavgiften för enskild medlem är 300 kr och för familj 500 kr. 
Medlemsavgiften betalas in på bankgiro 555-1098. 
Sista datum att betala medlemsavgiften för 2021 är den 25 mars
Glöm inte att skriva vem/vilka avgiften avser.  

Är du intresserad av att engagera dig i musikkåren!  
Är svaret Ja eller om du har du frågor eller vill veta mer så hör av dig till valberedningen, Lars-Olof Carlsson, Lisa Palm eller Julia Bergman. 

För styrelsen,
Magnus Trapp, ordförande

Kallelse

Årsmöte 2020 – Karlstads Musikkår
Härmed kallas du till årsmöte med Karlstads musikkår torsdagen den 5
mars kl. 19.00 i orkestersalen på Kulturskolan.
För mer info: se separat kallelse sänd via e-post.

På fredag den 20/9 gör vi som en del av Kulturnatten i Karlstad en konsert i Domkyrkan. Tillsammans med oss spelar Kulturskolans blåsorkestrar Carlstads Stadsorkester och Blues Masters. Vi smygstartar med en marsch mellan Soltorget och Museiparken klockan 17.00. Konserten startar 19.00 och entrén är gratis. Varmt välkomna!