Om oss

 

 

Karlstad Musikkår är en blåsorkester med rötter ifrån 1920-talet när den första LO-orkestern bildades.

Vi spelar i många olika sammanhang och i olika konstellationer. Vi har helt egna konserter men spelar också med solister. De senaste åren har vi arbetat med sångaren Andreas Jonsson till exempel på den CD som Andreas gav ut hösten 2014 där musikkåren deltog. Tillsammans framförde orkestern och Andreas också flera kända låtar på den årliga trettondagskonserten som har blivit en tradition för Karlstad Musikkår. Kåren samarbetar också med orkestrar inom Karlstad kulturskola.

Höst- och vårkonsert, Trettondagskonsert i Högerudskyrka och Karlstad, flera återkommande marschspelningar under vår och sommar är några av alla framträdanden där det finns möjlighet att lyssna på oss.

Repetition varje torsdag
Orkestern repeterar varje torsdag hela året i lokaler på kulturskolan i Karlstad. Några gånger per år och inför konserter tränar vi extra i  form av helgrepetitioner då vi finslipar detaljer och övar i våra olika stämmor. Vissa repetitioner ägnas åt marchering och har du riktigt tur kan du höra när vi är ute och övar i bostadsområdena nära kulturskolan.

Våra medlemmar är en härlig blandning av amatörer och professionella musiker, i alla åldrar. Till repetionerna kommer musiker från många delar av Värmland som till exempel Ingesund, olika delar av Karlstad, Kil, Hagfors och Hammarö.

Vill du spela med oss?
Vi vill gärna bli fler och fylla ut våra stämmor. För mer information kontakta:
Fredrik Toftgård, dirigent
E-post: dirigent@karlstadsmusikkar.se